Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glada skall och strålande solsken på Hundens dag

Ännu en upplaga av Hundens dag är lagd till handlingarna. En dag som badade i solsken och var full av glada skall.

Hundens dag är en företeelse som Västra Medelpads brukshundsklubb har haft i sitt register ända sedan 1990-talet, och i går var det dags igen.

Då bjöds det på en heldag i hundarnas tecken vid klubbanläggningen i Näset, 1,5 mil utanför Ånge.

Och som vanligt så fanns det gott om två- och fyrbenta besökare på plats.

– Vi hade några års uppehåll här på 2000-talet, men nu är det fjörde året i rad som vi kör. Och som vanligt så verkar också traditionen med varannat år dåligt väder, varannat år strålande väder hålla i sig , säger dagens konferencier Birgitta Forsberg och blickar upp mot en nära klarblå himmel.

I dag har brukshundsklubben strax över 140 medlemmar, varav många fanns på plats för att delta i de uppvisningar som stod på programmet.

– Vi började dagen med en sökuppvisning, och nu är det snart dags för en rasparad. Mellan uppvisningarna går det också bra att gå en tipspromenad som vi har, eller vara med i lotteriet och avnjuta en nygrillad hamburgare, säger Birgitta Forsberg, innan det blir dags att greppa mikrofonen igen för att presentera paradmedlemmarna.

Därefter följde också en uppvisning i agility innan programmet var till ända, och brukshundsklubben kunde lägga ännu en Hundens dag till handlingarna.