Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjebeskeden för Sundsvall och Timrå – flera spelare på väg tillbaka

Det veckolånga landslagsuppehållet i Hockeyallsvenskan ser ut att bli rena dunderkuren för Timrå IK och Sundsvall Hockey. Totalt fem spelare kommer tillbaka från skador och fler är på gång.

Sundsvall Hockeys skadelista har som mest innehållit nio spelare, och resultaten blivit därefter. Men nu kan tränaren Leif Strömberg äntligen börja stryka namn. Eric Moe, Mats Hansson och Joakim Mattsson är tillbaka i full träning och ska vara spelklara när serien drar i gång på måndag. Dessutom är det bara en tidsfråga innan nyförvärvet Mikael Johansson är tillbaka på is och Tommy Stenqvist, som tidigare räknats bort från spel i grundserien, gör framsteg i fysträningen och väntar nu på ett specialskydd.

– Just nu handlar det om att öka på åkkapaciteten och vässa passningsspelet. Jag tycker att det känns bra, spelarna har hundraprocentig inställning, säger Leif Strömberg om träningarna under uppehållet.

Har ni börjat tänka på en kvalserie?

– Jag har en stark tro på att om man börjar fokusera på saker längre fram blir det generaltorsk. Man ska sätta sig själv och sitt lag i en position där man jobbar hårt varje dag och njuter av dagen. Då ligger man steget före och blir ett orosmoment för de lag man möter längre fram.

I Timrå IK räknar man med att John Westin ska träna för fullt i veckan medan Per Hallin vilar de två första dagarna för att sedan komma tillbaka på torsdag. Oscar Johansson är fortsatt kvar på skadelistan.

– Det är sista chansen under grundserien där vi kan trycka på lite i träningen, framför allt med fysen. Det är viktigt att bibehålla spänsten i benen, säger Roger Forsberg.

Under veckan saknas landslagsuttagna Jonathan Dahlén och Marcus Sirén (J19), Elias Pettersson (J18) och Nicolai Brynhisveen (Norge).

Läs mer: Så blev Jonathan Dahlén en av Sveriges hetaste juniorspelare

– Det är av bra anledningar vi har spelare borta, det är bra både för spelarna själva och för Timrå IK, säger Forsberg.

Timrå startar om mot Oskarshamn borta på måndag. Sedan väntar Tingsryd hemma på onsdag.

Sundsvall Hockey tar emot Mora på måndag och gästar Asplöven på onsdag.