Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjebeskedet för Sundsvalls IBF – nytt sponsoravtal värt 200 000 kronor

200 000 kronor.
Så stort är sponsorbidraget som Sundsvalls IBF nu får från Stadsbacken.
– Det ger oss goda möjligheter att satsa vidare som förening, säger Anders Samuelsson, ordförande i Sundsvalls IBF i ett pressmeddelande.

Inom tre år vill Sundsvalls IBF avancera upp från allsvenskan till Superligan. I visionen finns också målet att bli den klubb som spelarna i Sundsvalls närområde ska välja spel i.

Samtidigt har klubben under de senaste åren vuxit och antalet spelare i verksamheten har ökat med 20 till 30 procent i breddverksamheten samtidigt som medlemsantalet ökar.

– Vi är glada att kommunen och Stadsbacken så tydligt visar att man vill satsa påtjejidrotten. Det ger oss goda möjligheter att satsa vidare som förening, men detskapar även bättre förutsättningar för våra egna tjejer som vill satsa på en elitkarriär,att de kan göra det i Sundsvall, säger Anders Samuelsson, ordförande i SundsvallsIBF.

Till grund för det positiva beskedet från Stadsbacken ligger en sund ekonomi hos klubben samtidigt som man visar upp "en verksamhet som genomsyras av goda värderingar.

– Det finns även ett jämställdhetsperspektiv i vår värdering. Föreningen bedriver en finverksamhet som lockar allt fler flick- och damspelare till innebandyn, och det ärviktigt ur många perspektiv, säger Anders Johansson, VD för Stadsbacken.

– Att man dessutom kombinerar goda sportsliga resultat med en ekonomi i balans, ärförstås också positivt.

För Plus-kunder: IBF:s ordförande om nya avtalet med kommunen: "Satsar på damidrotten"