Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjebeskedet: Nolby IK räddas från konkurs: "Detta bäddar för en nystart"

För en månad sedan var Nolby IK inställda på att lägga ned verksamheten.
Nu har hjälpen kommit. Ett lokalt företag går in och räddar upp klubbens ekonomi.

Efter 45 års verksamhet, med fokus på ungdomar, var Nolby IK nära ruinernas kant förra månaden. 5 oktober hölls ett extra årsmöte där klubben var ett klubbslag från konkurs och avveckling. Knappt en månad senare står det klart att föreningen räddas.

Ett företag, med förankring till orten och sporten, har valt att gå in som huvudsponsor. Det, tillsammans med ytterligare ett 20-tal företagare med Nolbyhjärta och privatpersoners hjälp, har räddat föreningen från den ekonomiska krisen.

– Dessa initiativ bäddar för en nystart för hela föreningen, skriver Nolby i ett pressmeddelande.

Utomhusanläggningen Löta IP kommer få ett nytt namn på grund av att klubben fått en ny huvudsponsor. Det namnet kommer tillkännages vid en invigningsceremoni söndag 29 november. Då kommer även Danijela Rundqvist, hockeyprofil och regerande mästare i 'Mästarnas Mästare', vara på plats för att klippa invigningsbandet.

Nolby IK kommer fortsätta att ha ett stort fokus på ungdomar och ishockey.

– Tonvikten kommer även fortsättningsvis att läggas på ishockey vintertid med ungdomslag och skridskoskolor, precis som tidigare i Nolby IK:s historia.

LÄS MER: Krisande Nolby gör kraftsamling