Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glas äntligen på väg tillbaka – ska slå sig in i landslaget: "Den känslan vill jag uppleva igen"

Hanna Glas drog på sig sin tredje korsbandsskada. Och därmed blev uttagningen till landslaget bara symbolisk, men hon ger inte upp. – Jag har beslutat mig för att satsa ännu en gång, säger Glas.

Hon gjorde comeback i Umeå IK ifjol efter sin andra korsbandsskada. Det var en fantastisk säsong för Hanna Glas som rankades som en av allsvenskans bästa spelare. När Pia Sundhage sammanställde truppen för möten mot Moldavien och Polen fanns dessutom Glas med på listan. Men det blev aldrig något EM-kval för tidigare Sundsvall DFF-spelaren som i september, i en match mot Kopparbergs/Göteborg, drog av korsbandet för tredje gången på mindre än fem säsonger.

Men skam den som ger sig. Hanna Glas kämpar fortfarande med rehabiliteringen för att komma tillbaka i Umeå IK och sen ska hon slå sig tillbaka in i landslaget.

– Den känslan jag fick när jag blev uttagen i landslaget vill jag uppleva igen och därför har jag beslutat mig för att satsa ännu en gång, säger Glas till damfotboll.com, och fortsätter:

– Jag har bra hjälp på vägen av sjukgymnaster i Umeå och av landslagets sjukgymnast Annika Näsmark.

Enligt Näsmark går tillfrisknandet enligt plan och att Glas ligger före i rehabiliteringsplanen. Hon har lärt sig en del från sina tidigare skador och har hittills inte upplevt några bakslag.

– Jag har jobbat bra med styrka i framsida lår, vilket är en lärdom jag drog från tidigare skador, säger Glas till damfotboll.com.

LÄS MER: Hanna Glas hyllad som en av allsvenskans bästa – men nu väntar operation

I dag har hon kommit så långt att hon både hoppar och springer. Bollen saknas dock fortfarande och OS i Rio ligger långt utanför vad som kommer att kunna vara möjligt för Glas i år. Men EM i Holland är fullt realistiskt.

– Det tror jag absolut. Kommer jag bara igång att spela så är det dit jag siktar men först damallsvenskt spel.

Ett ungt och relativt oerfaret Umeå IK blev åtta i allsvenskan förra året. I år kommer det enligt Glas att handla om att utveckla de unga spelarna ännu mer men de kommer att hålla sig kvar i allsvenskan, menar hon.

– Många av våra unga spelare fick kastas in tidigt i hetluften ifjol och jag ser vilka steg de tagit i sin utvecklingskurva och att det finns än mer att hämta. Ett par spelare saknas från starten, förutom mig själv då även Hanna Folkesson och Lina Hurtig som också är skadade, säger Glas till damfotboll.com och fortsätter:

– Men jag tror på Umeå och att vi kommer att klara oss kvar i Damallsvenskan även i år, sen har vi framtiden för oss.