Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glasklart – Ryds ska flytta in i gamla Boom i Birsta

Efter att ha stått tom en tid ska det bli verksamhet i gamla Boom-fastigheten i Birsta.
Dit flyttar Ryds Bilglas om några månader.

Annons

Arbetet med ombyggnaden av lokalerna börjar under tisdagen.

– Vi har alldeles för trångt i vår nuvarande lokal i Birsta, det fungerar helt enkelt inte. Och det här kommer att bli en bra lösning, säger Henrik Vängman, regionchef för Ryds Bilglas.

Sedan bolaget stängde i Timrå har det också visat sig att man nu haft för liten kapacitet.

I dag finns Ryds Bilglas i de lokaler som tidigare tillhörde Birsta Glas, vid Mekonomen. På Förmansvägen får de en mycket större lokal på cirka 450 kvadratmeter och dessutom möjlighet att ta in lastbilar och bussar.

– Det där är ett gammalt bussgarage, så där finns exempelvis portar på baksidan som nu är igensatta. Det passar bra att exempelvis DHL och Post Nord också finns i Birsta och dessutom får privatpersoner med stora husbilar som brukar besöka Birsta när till service, så läget är optimalt, tycker Henrik Vängman.

Ryds kommer att behöva ungefär en tredjedel av hela byggnaden.

– Vi hoppas få in fler hyresgäster. Vi har en hel del förfrågningar och för en del resonemang, men inget mer avtal är skrivet ännu, säger Mats Andersson, affärsansvarig på fastighetsbolaget NP3.