Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glidare intar golfbanan – stort intresse för skidåkning på greenen

Kallsnön har fallit rejält på sistone och på Timrå Golfklubb är man glad att äntligen kunna preparera skidspår.
– Vi öppnade i torsdags och vem som helst är välkommen hit för att åka, säger Robert Martin.

Annons

Allt började för omkring tio år sedan då Bergeforsens skidklubb och Timrå golfklubb hjälpte varandra genom maskinutbyten. Idén om ett skidspår föddes och skidklubben hjälpte till med dragningen de första åren. Efter det har golfklubben själva skaffat enklare prylar för spårpreparering.

– Det har kommit mycket kallsnö. Den är väldigt svår att packa, men spåren blir bättre och bättre nu när snön fryser ihop lite mer, säger Robert Martin, Timrå golfklubbs banchef.

Sedan i torsdags har man kunnat åka skidor i nydragna spår, och många entusiaster har redan hittat hit och avverkat några mil i den vackra miljön.

– Det har redan varit folk här och åkt och då händer det att de åker på ställen där vi inte vill att de ska åka. Det är egentligen inte så mycket jobb för oss, vi drar spåret i ruffen där det inte gör någon skada, så det här blir en win-win situation, säger Robert.

Intresset är stort, många kommer för att träna stakåkning inför Vasaloppet. Även många pensionärer och nybörjare åker här eftersom det inte är så svåra backar att besegra.

Nytt för i år är en slinga på knappt två kilometer där man kan åka skateskidor.

Gunnar Wallén kommer stilsäkert farande förbi klubbhuset. Han nyttjar golfbanan året om eftersom han är ivrig golfspelare på sommarhalvåret. I dag ska han åka 7,5 kilometer, en sträcka han tycker är rimlig så här i början av säsongen.

– Det här är min premiär för året. Spåren är jättefina, de verkar vara helt nydragna. Jag tycker det är perfekt eftersom det inte är så mycket upp och ner, det är bara att åka vackert, säger Gunnar Wallén innan han vackert skidar vidare.