Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glittrande kväll i Tonhallen

/

Det är lördagskväll, fyra dagar kvar till Julafton och Sundsvalls Tonhall gästas av Sanna Nielsen och hennes musiker. För 13:e året i rad går Sannas Julkonsert av stapeln under namnet Min Jul.

Annons

Iklädd en magiskt glittrande klänning skrider hon ståtligt in till introt av Auld Lang Syne. Tonerna av stråkarna och pianot skapar en nära sagolik stämning i hallen. Låten går in i en personlig version av klassikern Jul Jul, detta blir en snygg och mäktig inledning av kvällen.

Sanna leker med traditionen och skapar något eget. Hon stannar till i många av låtarna och betonar fraser och toner på ett alldeles unikt sätt. Detta ger de annars utnötta julsångerna ett nytt liv. Att Sanna dessutom sjunger berörande och har en fantastisk sångröst är inte heller helt fel.

Mellan låtarna får vi höra en del av Sannas personliga erfarenheter kring julen exempelvis den kaosartade stressen som infinner sig dagen före jul då hon inser att hon inte köpt en enda julklapp.

Emellanåt infinner sig en ganska stojig stämning på scenen som sedan går över till de mer känslosamma och finstämda låtarna som Joni Mitchells River och den egna låten This is My thanks som blir ett tack till Sannas Mormor och Morfar.

Sammanfattat blir det många lugna och suggestiva låtar där Sanna verkligen glänser och briljerar med sin stämma men stundom hade jag önskat ett högre tempo som hade kunnat bidra till större variation.

Tillsammans med musikerna levererar Sanna Oh helga natt, Ave Maria och Dagen Är Kommen på ett helt magiskt sätt. Låten Drummer boy blir ett fartigt inslag då slagverkaren Jörgen Stenberg får inta mitten av scenen med sin Cajun.

Kvällen lider mot sitt slut och stående ovationer känns inte alls oväntat. Du är så välkommen tillbaka Sanna!

Annons