Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Global uppvärmning även en lokal fråga

Den allt annat överskuggande politiska frågan i vår tid är den om klimatet. Detta kan inte förnekas då konsekvenserna är ödesdigra för allt liv på planeten om det värsta scenariot tillåts inträffa. Vi har inte råd att fatta felaktiga politiska beslut i den här frågan. Det kan också bli mycket dyrt med att "vänta och se". En ansvarsfull politik bör istället agera omedelbart och kraftfullt för att eliminera riskerna. I en enkät som Klimataktion genomförde i Sundsvall på Nationaldagen bekräftade 93% av 69 tillfrågade att de anser att klimatfrågan är en viktig politisk fråga.

Många är oroliga för att en liten aktör inte kan åstadkomma något i en sådan här stor och global fråga. Det är en befogad oro. Vår invändning är att om ingen gör något kommer definitivt inget att ske. En kan inte göra allt, men alla kan och måste göra något. Det vi alla kan göra är att visa politikerna vägen och ge dem mod och handlingskraft att fatta de politiska beslut som krävs nationellt och lokalt.

Vi tror att Sundsvalls befolkning är beredda att ställa upp bakom en offensiv klimatpolitik. I vår enkät tyckte 93% av de tillfrågade också att hemkommunen och landstinget bör satsa mer resurser på kollektivtrafiken som ett sätt att minska bilåkandet. Samma antal ansåg att kommun och landsting bör satsa mer resurser på närodlade och ekologiska råvaror för lunchmatställen, dagis- och skolbespisning. 74% ansåg att det är viktigt för klimatet att vi minskar flygtrafiken.

Politiker i kommun och landsting: visa handlingskraft!

Fredrik Nilsson

Medlem i Klimataktion Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel