Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glöm årets julbord – här är årets mest speciella pizza

Glöm det klassiska julbordet. I Sörberge bakas det pizzor med jultema. Den klassiska tomatsåsen och osten toppas med julskinka, prinskorv och köttbullar.
– Det är en fin pizza och jag hoppas att fler ska tycka det, säger pizzeriaägaren Osman Yucel.

Annons

På Pizzeria Indiana i Sörberge frodas julstämningen i pizzaform. För att dra sitt strå till stacken i juletider har ägaren Osman Yucel komponerat en särskild pizza som ska fresta kunderna. En pizza med lite annorlunda ingredienser.

– Det är julskinka, prinskorv och köttbullar. Och rödbetssallad till, säger Osman Yucel.

Tidigare har pizzerian stuckit ut med sin "vulkanpizza" som blev en succé i sociala medier och nu har alltså ännu en udda pizza fötts.

– Vi tänkte göra något kring julen, och eftersom vi inte har julbord så tänkte vi bidra med en julpizza. Jag tänkte på den traditionella julmaten och att det kan vi lägga på pizzan och erbjuda våra kunder.

Än så länge har försäljningen av pizzan gått skapligt, men Osman hoppas att det ska ta fart ju närmare julen vi kommer.

– Jag tycker att det är en god pizza och det ser gott ut.

Kan man ha vad som helst på en pizza?

– Nästan vad som helst. Det är bara att få idén och prova. Det blir oftast jättebra. Jag vill bidra med nya idéer och få folk att gå ur gamla rutiner och prova något nytt. Det är spännande för både oss och kunderna.

I mellandagarna brukar det ofta finnas mängder av julmat som blivit över efter firandet. och Osman tipsar om att man själv kan göra pizza av resterna hemma.

– Det kan man göra. Gör en tomatsås med goda kryddor och använd bra ost så kommer det att bli jättebra, säger han.