Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöm inte bort oss

Annons

Hela Sundsvall ska utvecklas och hela Sundsvall behöver utvecklas. Detta finns skrivet i kommunens mål- och resursplan för 2014. Vidare finns att läsa att målet är fördubblad kollektivtrafik 2015. Det är bra. Trots detta har nästan alla bussturer dragits in för oss som bor väster om Liden.

I kommunens landsbygdsprogram står att ett grundkrav är att kollektivtrafiken skall vara så god i Sundsvalls kommun att det ska gå att bo i landsbygd och jobba i centralorten och tvärtom under normal arbetstid även om man inte har tillgång till bil. Kvälls- och helgtrafik skall göra det möjligt för boende i landsbygd att ta del av kultur- och nöjesutbud i Sundsvall. Det är bra.

I den nya turlistan stannar i stort sett alla bussar i Liden, vilket drabbar oss som bor längst nordvästligt i kommunen hårt. Vi har ingen möjlighet att förvärvsarbeta, uträtta ärenden, gå på bio, besöka vänner eller nyttja några av kommunens faciliteter, utan att köra bil. Vidare står i landsbygdsprogrammet att alla medborgare måste regelbundet kunna ta sig till sin centralort för att besöka läkare, hårvård, bibliotek, livsmedelsaffär med mera. Det är bra. Dessutom kan pensionärer i Sundsvall köpa seniorkort och för 100 kronor kan de åka hur mycket de vill. Det är bra. Om våra pensionärer vill åka till Sundsvall går enda bussen 07.45. Samma buss gäller om de vill åka till vårt kommundelscentrum Liden.

Kommunen ordnar Fritidsgård i aulan på Lidens skola två gånger i veckan. Det är bra. Tyvärr kan våra ungdomar inte ta sig dit, eller hem.

Kommunen har investerat i det imponerande Himlabadet. Det är bra. Om våra ungdomar vill åka och bada en lovdag så måste de åka 07.45. På sommarlovet går även en buss 15.05, men då är det omöjligt att hinna med den sista och enda bussen hem som går 14.20 från stan.

Vi har full förståelse för att det är ekonomiskt ofördelaktigt att köra bussar på landsbygden. Kollektivtrafiken måste därför ses som en service, som alla kommunens innevånare ska ha rätt till. Vi opponerar oss därför mot denna nedmontering av servicen för oss som bor på landsbygden. Det känns som om ni har stängt dörren till framtiden för oss, och vi ber er vänligen att öppna den igen.

Elever, medborgare och medarbetare som vill leva i en levande landsbygd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons