Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Goda tider för klädbutiker i Stenstan

Har nya Sundsvallsbron drabbat handeln i Stenstan?
– Nej, inte för oss i alla fall. Tvärtom har vi ökat försäljningen i år, säger Jennie Söderlund, butikschef för Polarn O Pyret på Thulegatan.

Annons

I måndags gick klädaffären Pagelle på Storgatan i konkurs. Förklaringen var till stor del, menade man, att man i år tappat kunder från Njurundaområdet. Med nya bron så väljer de nu Birsta i stället.

Men andra handlare i klädbranschen som ST talat med håller inte med.

– Jag blev förvånad över uttalandet att bron skulle ha påverkat försäljningen så kraftigt, för vi har inte märkt någonting. Vår omsättning är ungefär densamma som i fjol, säger Katarina Warpe, butikschef på Fanny i Stenstan.

Hon menar att både Fanny-butiken i Cupolen, Birsta, och den i stan går bra.

– Men vi i Stenstan omsätter mer, säger hon.

Mats Gustafsson på Strömsons Kläder har sett en uppgång i år.

– I år har vi ökat försäljningen varje månad jämfört med i fjol. Med undantag för september, eftersom vi firade 40-årsjubileum då förra året, säger han.

Även Jennie Söderlund, Polarn O Pyret, gläds åt ökad försäljning.

– Många befarade att bron skulle medföra en nedgång. Men i år har vår försäljning gått uppåt och det känns positivt för hela regionen.

Stenstan har annars haft det kämpigt i många år.

– Sedan Birsta City öppnade för många år sedan har det varit lite uppförsbacke, men nu verkar det ha vänt, menar Jennie Söderlund.

Hon vill inte lämna ut några siffror kring årets försäljning.

– Ökningen är betydande, både jämfört med fjolåret och med budgeten för i år.

Att bron innebär ett stort tapp av Njurundakunder tror hon inte stämmer.

– Jag tror många av dem åkte till Birsta redan tidigare.

Polarn O Pyret har butik även i Birsta.

– Den butiken säljer mer, men det jämnas delvis ut av de högre personalkostnaderna där, med mer kvälls- och helgöppet, och högre hyreskostnader.