Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besviken Ebba Gustafsson efter veckans Ladies Open: "Svårare att spela på hemmaplan"

Sundsvalls GK stod i veckan för Norrporten Ladies Open. Och klubben representerades av Ebba Gustafsson och Ebba Moberg. Men det blev ingen framgångsaga för de lokala golfarna. "Jag är inte nöjd. Jag hade absolut velat spela bättre", säger Ebba Gustafsson.

Annons

Ebba Gustafsson slog 77 slag under onsdagen.

Tävlingen inleddes under onsdagen då Sundsvalls GK:s egna representanter Ebba Moberg och Ebba Gustafsson entrade banan.

– Den första dagen spelade jag helt okej och slog 77 slag. Det kändes ändå helt okej och jag kände att jag hade mer att ge, säger Ebba Gustafsson.

Läs mer: Norrporten Ladies Open är i gång – över 100 damer i årets startfält

Moberg startade tävlingen med att slå 82 slag för att under torsdagen slå 77 slag, totalt 17 slag över par. Motgångarna forsatte även för Gustafsson under torsdagen då hon slog 80 slag, och totalt 15 slag över par. Det stod därmed klart att det inte skulle bli fortsatt spel under finaldagen för varken Gustafsson eller Moberg.

– I torsdags började jag med en trippel på första hålet och efter det tappade jag lusten. Det blev en väldigt tung start och det var svårt att komma igen efter det. Då kände jag att jag bara kunde gå ut och kämpa. Det var en tung dag och jag fokuserade på att ta mig i mål så pass bra som det gick efter den starten, säger Ebba Gustafsson.

Gustafsson som till vardags bor i USA för spel och studier var inte van vid pressen på hemmaplan.

– Det är nervöst och folk förväntar sig att man ska spela bra för att det är hemmabana men jag skulle säga att det är ännu svårare att spela bra när man är på hemmabana. Man har då större press från både sig själv och andra. Det tar nog ett tag innan jag blir van att ha mycket press på mig, säger hon.

Även ett banrekord slogs under torsdagen då Charlotte Thompson från England kunde visa upp ett resultat på 63 slag, -8, och slog därmed Olivia Cowans gamla banrekord på 67 slag, som hon tog under förra årets Ladies Open. Men årets upplaga av tävlingen vanns av svenskan Jenny Haglund, Karlstads Golfklubb, som slog total 206 slag och sju under par.

Ebba Moberg lyckades inte ta sig till fredagens final.

Över 100 damer deltog i Ladies Open.

Mer läsning

Annons