Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för fjärde upplagan av Medelpads Ryder cup

En av årets största höjdpunkter för Hussborg golfklubb står för dörren. På lördag slår de första spelarna ut i den lokala varianten av Ryder cup, och dagen därpå så ges svaret på vilken golfklubb som är bäst i Medelpad.

Annons

Hussborg golfklubbs Katarina Dahl Nilsson och Hasse Karlsson ser fram emot den fjärde upplagan av Ryder cup i Medelpadstappning.

Förra årets osäkerhet kring framtiden för Hussborg golfklubb är lagd till handlingarna och förpassad långt ut i ruffen. I sommar har allt flutit på som vanligt med tävlingar och golfvecka, och nu står den kanske mest prestigefulla tävlingen av de alla för dörren – Ryder cup Hussborg.

– Det blir fjärde gången i år, och tredje för damerna som har sin version av Solheim cup, säger Katarina Dahl Nilsson, ordförande i klubben.

Eldsjälen och den som sett till att nagla fast tävlingen i Hussborgs golfkalender menar hon dock är Hasse Karlsson.

Det var nämligen han som drog i trådarna när Medelpads golfklubbar för första gången samlades för en lagtävling och kampen om titeln som Medelpads bästa golfklubb.

– Det är vi, Timrå, Öjestrand och Sundsvall som är med i herrtävlingen, medan Storsjöbygden tar våran plats i damtävlingen eftersom vi inte har något lag där, berättar han.

Han berättar också att det i början var tänkt att tävlingen skulle vandra runt mellan de olika klubbarnas banor med arrangörskap vart fjärde år, men att man redan efter första årets kraftmätning bestämde sig för att stanna kvar på Hussborg som kan erbjuda både boende och bankett på plats.

– Många kommer hit redan på fredagen. Dels för att det är tidig starttid på lördag, men också för att det blivit prestige i tävlingen och man vill komma hit och hinna träna, säger Katarina Dahl Nilsson.

Just prestigen kan också Hasse Karlsson intyga om.

– Det har gått från att man fick ragga folk som ville vara med till att ha kvalspel. I Timrå hade de till exempel femtio spelare i år som var med och kvalspelade, och alla som kommer hit är i stort sett singelhandikappare, säger han.

De två första åren så hamnade segern i Timrå, men i fjol tog Öjestrand över bucklan. Och enligt Hasse Karlsson så är det också de som han ser som favoriter i år.

– Men vi har plats för den här också, inflikar Katarina snabbt, med en glirande blick till hemmaspelare Karlsson.

Mer läsning

Annons