Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordstort läger hos Sundsvalls Golfklubb: "Ett kul läger"

I veckan har 140 barn varit med på golfläger hos Sundsvalls GK. Totalt är 205 barn anmälda i föreningens träningsverksamhet. En rekordnotering. – Det är stort för att vara Norrland, tror jag, säger Daniel "Durra" Urander, junioransvarig i Sundsvalls GK.

Annons

Det årliga golflägret hos Sundsvalls GK lockade i år runt 140 unga golfare. Det i kombination med ytterligare 65 anmälda barn i verksamheten gör att klubben i år har rekordmånga golfande barn.

En notering som glädjer de ansvariga i klubben.

– Det är kul att vi kan locka så pass många. Och 205 stycken är stort för att vara Norrland, tror jag. Jag har hört att det finns en Stockholmsklubb som har drygt 250 stycken, men de har lite mer att ta ifrån, säger Daniel "Durra" Urander.

Under onsdagen var det avslutning på det stora lägret klubben anordnar. Ett läger som återkommer varje år och som i år alltså lockade 140 stycken barn.

Onsdagen bjöd, förutom soligt väder, på en avslutningslunch innan det var dags för tävlingar. Två puttävlingar och en chipptävling med olika priser i potten anordnades för de anmälda. Först av alla att ta hem ett pris var Emil Stadin, 10, som stod för en perfekt putt innan han snabbt gick vidare och stod för en minst lika bra chipp.

– Det har varit ett kul läger med duktiga lärare, säger Stadin innan han rusade iväg för att försöka vinna fler priser.

Emil Stadin var först ut att kamma hem ett pris i onsdagens puttävling.

Även Alice Nilsson, 11, var en av alla som sänkte en putt för ett pris.

– Det har varit ett bra och roligt läger, säger hon.

Vad är det som är så roligt med golf?

– Det är att om det går dåligt på ett hål så kan man ta igen det på nästa, och det är inte i så många sporter som man kan göra det i.

Fullt fokus från Alice Nilsson i en av två puttävlingar.

En av de som agerade ledare under lägret var Erik Sundström, som själv började sin golfkarriär hos Sundsvalls GK och som nu spelar golf på collegenivå i USA.

– Det här är jätteviktigt. Verksamheten har blivit bättre sedan jag var liten och jag hoppas att det kan bli ännu bättre och komma ännu fler. Jag var också på det här lägret när jag var liten, och för mig var det definitivt viktigt, säger han.

Erik Sundström är hemma efter ett år på college, och var en av ledarna under lägret.

Ludvig Utterström. 12, och Tim Berggren, snart 11, var två av de som var sugen på en glassbåt i solen.

Alla barn samlade efter avslutningstävlingarna.

Henning Ehn passade på att förfina tekniken.

Köerna ringlade långa och intresset var stort kring puttävlingen där en dricka fanns att hämta i potten.

Mer läsning

Annons