Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Golfklubben söker kommunalt stöd för banskötsel

Även golfbanan vid Hussborg bör ses som en stödberättigad anläggning. Det menar golfklubben, som nu söker ett kommunalt anläggningsbidrag för 2016.

Planerna på att använda Hussborg herrgård som asylboende har förändrat de ekonomiska förutsättningarna för Hussborg golfklubb. Det konstaterar vice ordförande Tore Åkerberg som överlämnat en ansökan om anläggningsbidrag för 2016 till Ånge kommun.

Där beskriver han de ekonomiska konsekvenser som den aviserade förändringen skulle få, då klubben får bära hela kostnaden för banskötseln.

– Banan kostar cirka 1,5 miljoner kronor att sköta, och detta kommer att bli en stor utmaning för en ideell förening, skriver Tore Åkerberg, och fortsätter:

– Vår förhoppning är att Ånge kommun kan bevilja oss ett anläggningsbidrag i storleksordningen som de större anläggningarna i kommunen som har föreningsskötsel.

Någon summa har inte preciserats, men baserat på hur tidigare års anläggningsbidrag utgått så är stödet till en "större anläggning" 100 000 kronor eller mer.