Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Google Håleryd har hittat formen – överlägsen i händerna på Linderoth

Dannerohästen Google Håleryd lovade mycket som unghäst. Men efter att ha åkt på ett allvarligt inre fel under fjolåret så har det gått lite trögt. Nu har dock Love You-hingsten verkligen hittat rätt igen och i händerna på Per Linderoth var femåringen smått överlägsen i V75-inledningen.

Annons

– Jag kände redan i förra starten att den var den rätta Google, menade hemmakusken om sin tidigare träningsadept.

– Det var riktigt kul att han kunde komma igen efter det tarmvred han åkte på i Frankrike förra vintern, kommenterade tränaren Emmy Hansson.

– Nu riskerar vi ingenting så nu blir Google Håleryd kvar hemma.

Tyvärr blev det bara fem hästar till start i det som förr var Bergsåkers största drabbning Gösta Bergengrens Minne. Och därmed blev Gulddivisionsloppet placerat utanför V75-kupongen. Robert Berghs Elitloppsvinnare Nahar gjorde där ett uppskattat återbesök på sin gamla hemmabana och spetsvann 150 000 kronor utan större problem.

– Nahar har varit väldigt svår att få igång när vi gjort vinteruppehåll med honom, menade Bergh.

– Så därför blir det nu några starter under vintern. Men inte några fler Frankrikeresor. Han fyller tio år på nyårsdagen och tillåts därmed inte att tävla där.

Robban avrundade även V75-omgången med egentränade Re Doc. Femåringen stod för kvällens prestation när han trots en benhård första femhundring aldrig gav tappt i målskjutsen.

– Re Doc visade verkligen kunnande och moral både i inledningen och avslutningen av loppet, vidimerade Bergh.

– Nästa gång jag kommer till Bergsåker blir troligen under V75-dagen i slutet av januari.