Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gör stan levande även på dagtid – bygg Torg1

Annons

Det verkar finnas en stark kärna av folk som vill ha Gustav II Adolfs torg helt oförändrat och som uttrycker en stark kärlek för stenstadens integritet där någonting aldrig ska bli förändrat. Än fler människor i Sundsvall bär på en glädje inför förändringar av Sundsvall. I dag har en krock mellan de här grupperingarna ägt rum.

Läs också: Rädda den unika stenstan även denna gång

För närvarande leder förnyarna racet och nya centrum (Birsta) ligger i klar ledning gentemot gamla staden (Stenstan) som i stället har stärkt sin ställning till något av Sundsvalls glädjekvarter där man i stället träffas efter mörkrets inbrott för att förlusta sig.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Hur vill vi ha det i framtiden? Har vi det ideala läget nu med ett dagcentrum och ett annat kvällscentrum med tio kilometers lucka mellan våra centrumfunktioner? Borde vi då inte ha en tunnelbana mellan dag och kvällsmetropolerna? Skulle vi kanske ha gratisbussar var tionde minut för att täppa igen den tio kilometer långa luckan?

Läs också: Torg1 ett absurt projekt

Är inte gamla stan i Sundsvall förtjänt av att få ha ett liv om dagarna också? En idé är att befolka gamla stan med bostäder. Då kommer stan igång igen med fler affärer och handel. Våga låta det gamla få möta det nya och skapa en ny spännande miljö. Men naturligtvis ska de två eller tre översta våningarna av Torg1 vara av publik karaktär och innehållandes av exempelvis en champagnebar vilket nu inte finns i vare sig nya centrum eller i gamla stan. Alla ska få njuta!

Personligen tänker jag sikta in mig på ett boende var som helst på någon våning i närheten av 35:e våningen. Bygg Torg1!

Valle V

Läs fler insändare om skyskrapan här:

Rädda den unika stenstan även denna gång

Jämför inte skyskrapor i Dubai med Sundsvall

Bakåtsträvande eller utvecklare av staden?

Våga satsa på höghuset

Stenstan i Sundsvall är ett intresse för hela landet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel