Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göran Månsson ger kulturkurser hemma

Folkmusikern Göran Månsson ger för andra året i rad kulturkurser i sin släktgård i Haverö.
I år är dock kurserna fler än i fjol. Förutom folkmusik kan deltagarna ägna sig åt foto, skrivande och dans, och under kurstiden bor de på gården i Mon.

Annons

Göran Månsson är en av Sveriges namnkunnigaste folkmusiker, som förutom att uppträda ensam med sina flöjter och pipor också är välkänd från grupper som Sarek, Gjallarhorn och Göran Månsson Band.

Redan i fjol kände han sig för genom att ge en flöjt- och pipspelarkurs på släktgården.

– Jag är ofta ute och ger kurser runt om i landet, och jag började tänka att varför ska jag åka jämt? Varför kan inte deltagarna komma till mig i stället? säger han.

I år har han ett samarbete med studieförbundet Bilda och Scenkonstbolaget i ryggen och erbjuder fem olika kurser. Fotokicken den 6 - 8 juli leds av Per Helander och är till för dem som vill komma igång med att berätta och beskriva i bilder.

I skrivarkursen "Jag måste berätta" den 8 - 10 juli hjälper bygdens författare Bengt-Erik Engholm samt Staffan Cederborg presumtiva berättare att sätta ord på sina tankar eller komma vidare om man kört fast.

22- 24 juli håller riksspelman Emma Ahlberg från Sundsvall och värmländska dansaren Emma Karlsson en folkmusik- och danskurs för såväl dansare som instrumentalister. 18 - 19 augusti ger Göran Månsson en blockflöjtskick-off och den 19 - 21 augusti ger han och Gunnar Stenmark en kurs i spelpipor.

Eftersom Göran Månsson har tre hus blir det också i år möjligt för deltagarna att bo på gården under kursen.

– Det var väldigt uppskattat i fjol, och det är roligt att kunna erbjuda den fantastiska miljön i Haverö, säger Göran Månsson.

Anmälningstiden går formellt ut i dag men enligt Göran Månsson är det möjligt att komma in med senare anmälningar.

Tillägg: Mer om kurserna går att läsa på www.bilda.nu under rubriken Våra studieämnen.