Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Grabbar som har gjort mycket för Timrå"

Snart är det dags att ta avsked av Timrås två senaste NHL-exporter.

Men "Perra" Johnsson tänker inte ge Anton Lander eller Sebastian Erixon några gratischanser när de möts i dag.

– Förlora vill man aldrig göra, inte ens när man spelar Fia med knuff, säger Timråtränaren.

Johnsson befann sig i Karlstad under gårdagen och tar sig upp till Timrå under lördagen. Han ser fram emot avskedsmatchen.

– De här grabbarna har gjort mycket för Timrå på kort tid och kanske hinner ge mer en vacker dag, säger han och fortsätter:

– Förhoppningsvis blir det lugnt och trevligt, men ändå rolig hockey att titta på.

Hynning tillbaka som coach

Även 20-årige Anton Lander hoppas att dagens match blir ett minne att bära med sig innan flytten över Atlanten.

– Vi vill inte heller förlora. Det här betyder mycket för mig och Sebbe och lär bli en minnesvärd kväll, säger han.

I motståndarbåset återfinns ett annat bekant ansikte som coach för Team Lander/Erixon – nyblivne Skellefteå-spelaren Fredrik Hynning – som inte varit på is sedan sista elitseriematchen mot Djurgården.

– Eftersom jag spelar i ett nytt lag ville jag inte riskera något genom att gå på is. Men det är kul att komma ner och ställa upp för deras skull, säger Hynning.

Nashville-målvakten Anders Lindbäck hade sett fram emot att komma tillbaka till Timrå och ställa sig mellan stolparna, men lämnade under fredagen återbud på grund av ett krånglande knä. I stället kommer Timrå låna ut någon av sina målvakter.

Tror på sina adepter

"Perra" Johnsson tycker att årets Timråtrupp ser bättre ut än vad den gjorde vid samma tidpunkt förra säsongen.

– Vad jag kan tyda från barmarken kommer vi att åka en hel del skridskor i vinter. Killarna ser oerhört fräscha ut. Men då ska man ha i minne att vi förra året hade några killar som blivit opererade under sommaren.

Värmlänningen tror att både Lander och Erixon har goda chanser att slå sig in i sina respektive NHL-klubbar – Edmonton Oilers för Lander och Vancouver Canucks för Erixon.

– Varför inte? Lagen har ju köpt dem av en anledning, för att de är intresserade, säger Johnsson.

– Det är två olika pojkar; Lander är väldigt mogen för sin ålder medan Sebbe är mer obrydd. Men på ett väldigt bra sätt. Jag tror att de båda vet att om det går tungt är det bara att köra vidare och visa vad de kan.