Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Granlo allt närmre Allsvenskan

IBF Falun var flera nummer för stort för Granlo.
Gästerna vann sista perioden med hela 6–1 och visade prov på en effektiv innebandy.
– De var skoningslösa i sina lägen, säger Granlo-tränaren Magnus Svensson.

Annons

Efter 5–2-segern hemma mot Karlstad i slutet av januari har Granlo BK nu mött Superligans två giganter. Först tabellettan Pixbo och under lördagen den regerande mästaren IBF Falun. De två matcherna har inneburit noll poäng och fortsatt kamp om att undvika nedflyttning.

Förlusten mot Falun var den 15:e för säsongen.

– Första perioden var vi bra med och skapade en del lägen. Sedan fick vi powerplay men släppte in mål i stället, då blev avståndet stort, säger tränare Magnus Svensson.

Granlo såg länge ut att gå mållöst av planen för första gången den här säsongen, men 15 minuter in i tredje spräckte Anton Samuelsson målnollan. Sedan blev det inte någon mer utdelning. I stället var det gästerna som ökade på med ytterligare fyra mål under matchens slutminuter.

– De var skoningslösa i sina lägen. Samtidigt testade vi ju att spela sex mot fem och att lyfta fram folk, säger Magnus Svensson som inte var nöjd med utfallet.

– Nej, vi hittade inte alls vår uppställning i sex mot fem, säger han.

Med tre omgångar kvar att spela är Granlo kvar som nästjumbo. För att undvika nedflyttning måste de upp ta in fyra poäng på Sirius som ligger just ovanför nedflyttningsstrecket. På onsdag möter Granlo jumbon Gävle, sedan väntar Warberg innan serien avslutas mot Mullsjö hemma i sporthallen.

– Man är väldigt besviken såhär just efter en förlust, men snart är det match igen och då kommer det vara ett helt annat motstånd. Jag tror inget annat än att vi kommer vara oerhört taggade. Vi säger själva att vi gör vårt kval nu, att vi kvalar för att hålla oss kvar i Superligan. Och än så länge finns det fortfarande en chans, säger Magnus Svensson.

Läs mer: Just i dag klarar inte Granlo BK av innebandyns elitlicens