Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Granlo BK:s svängiga söndag – AIK vände i slutminuterna: "En jätteviktig poäng"

Med drygt två minuter kvar såg Granlo BK ut att gå mot seger.
Då kvitterade AIK till 6–6 – och stockholmslaget avgjorde sedan i förlängningen.
– Vi är besvikna just nu, men det här var en jätteviktig poäng. I vårt läge är alla poäng sjukt viktiga, säger Magnus Svensson.

Trots en stark insats mot Storvreta före jul förlorade Granlo BK med uddamålet.

Efter en svängig match mot AIK där GBK ledde i slutskedet av matchen blev det till slut en poäng efter ett förlängningsavgörande.

– Vi har varit riktigt bra de två senaste matcherna och att vi bara får med oss en poäng från dem känns löjligt, säger Magnus Svensson.

Samtidigt var Granlo i ett riktigt tufft läge i mitten av matchen mot Stockholmslaget på söndagen när AIK tog ledningen med 4–1.

– I det läget hade man ju tagit en poäng alla dagar i veckan, erkänner Magnus Svensson.

Men han fick sedan se sitt lag utnyttja ett par kontringar på ett skoningslöst sätt och i slutet av den andra perioden hade GBK kvitterat till 4–4.

– Vi vänder helt och våra kontringar är perfekta i den här matchen, säger Magnus Svensson.

Då gjorde AIK ett omdiskuterat mål som innebar 5–4. Med bara sekunder kvar av mittenperioden blev det en tilltrasslad situation framför Tomas Åhrberg i Granlomålet och AIK sköt in bollen i nät samtidigt som klockan visade 20.00.

– Det var inte två sekunder som gick där tror jag, men jag hade ingen klocka heller. Jag har ingen anledning att misstro sekretariatet och vi kunde inte lägga något fokus på det. Det var inga problem i pausen och det påverkade inte oss egentligen, säger Svensson.

Matchen skulle svänga fler gånger.

GBK gick ifrån till 6–5, men med 17.51 på klockan kvitterade AIK till 6–6.

– Vi får chansen i power play när det står 6–6 och det är tråkigt att vi inte avgör då. Sedan blir det lite lotteri och vi åker på en spelvändning, säger Granlotränaren.

Han kunde hitta ljuspunkter trots förlusten.

– Vi har fått i gång förstafemman och de är jobbiga att möta nu. Det finns många bra ingredienser i det här laget, men vi har åkt på lite väl många sådana här förluster nu. Vi får gneta på och varje poäng ska in på kontot. Januari innehåller många viktiga matcher och de kommer att avgöra om vi hänger kvar, åker ur eller går till slutspel.