Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Granlo BK:s tränare inför ödesmatchen: "Känns som om någon där uppe ser oss"

De måste vinna. Igen. Granlo BK har haft flera måstematcher den senaste tiden – och i dag är det dags för ännu en.
– När det har sett som mörkaste ut har vi ändå lyckats vinna. Vi är mentalt starka på det viset, säger Granlo BK:s tränare Magnus Svensson.

Tre matcher återstår för Granlo BK. Gävle är först ut, och sedan väntar Warberg och Mullsjö. För att Granlo ska hänga kvar i Superligan krävs en vinst mot Gävle.

Läs också: Granlo allt närmre Allsvenskan

– Vi har ju en teoretisk chans att leva kvar även om vi förlorar, men ska vi vara realistiska så måste vi slå Gävle, så är det bara, säger Magnus Svensson.

Om Granlo BK vinner mot jumbolaget Gävle, krävs en till vinst för att gå om Warberg som har platsen precis ovanför strecket. Men samtidigt måste Warberg förlora samtliga sina tre matcher.

– Det realistiska scenariot är att allt avgörs mot Warberg, säger Magnus Svensson.

Läs också: Odjuret slumrade när Granlo föll mot serieledaren

Trots att väldigt lite har gått som Granlos väg denna säsong har han aldrig tvivlat på att laget hänger sig kvar i Superligan.

– Vi har inte lyckats få till det under säsongen, men när det har behövts har vi lyckats hitta en väg, säger Magnus Svensson.

Han säger att det är några spännande, om än lite skrämmande, veckor som väntar.

– Vi har verkligen kniven mot strupen. Det är lite läskigt för det är så små marginaler som kommer avgöra Granlo BK:s framtid, säger Magnus Svensson och fortsätter:

– Det är mycket dramatik i det här. Det märks på hela Sundsvall att är taggad, vi hade en bra publiksiffra på över 1000 personer i förra hemmamatchen och får stöd på annat vis också. Innebandyn är het just nu.

Läs också: Nu är Anton Eriksson fri varbölderna i magen – redo att ge allt för Granlo för att sedan lämna klubben