Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Granlocoachen om bortamötet mot Helsingborg: "Det känns som att komma hem"

Senhösten 2013 fick Magnus Svensson sparken av FC Helsingborg.
Nu återvänder han.
– Det känns nästan som att komma hem, säger Granlocoachen.

Bitter, butter och besviken?

Inte Svensson inte.

– Jag bodde kvar ett och ett halvt år i Helsingborg efter att jag fick sluta och det fanns aldrig någon ont blod mellan mig och klubben. Det var business, säger han.

Punkt slut.

I stället ser Granlocoachen bara fram emot att återvända till Skåne:

– När jag fick sluta så fullföljde Helsingborg sina åtagande. Det var aldrig några problem, så för mig finns ingen spänning att åka ner på så sätt. Det ska bara bli roligt och jag har många vänner i klubbens organisation.

Men han vill vinna förstås.

Mot det lag som han kan allra bäst i hela Superligan.

– Helsingborg har inte haft någon jätteomsättning bland spelarna. Så jag kan dem. Jag kan dem bättre än jag kan Granlo som jag bara har coachat i ett par matcher i ligan, säger Svensson.

Han skrattar.

Och tillägger:

– Sedan är frågan om vi kan utnyttja det. Helsingborg är ett lag som bygger bakifrån, har ett stabilt grundspel och står rätt i sina positioner. Så vi får inte ge bort någonting.

– Vi åker ner och förväntar oss världens tråkigaste match.

Det låter mer trist än att se målarfärg flagna, ändå finns förhoppningar om att tabelljumbon ska lämna Skåne med en eller annan poäng.

– Vi har gjort bra matcher på slutet. Både den mot Sirius borta och den senast mot Dalen där jag tycker att vi skulle ha vunnit efter fulltid, så många chanser skapade vi, säger Svensson.

Coachen som fick kicken av Helsingborg senhösten 2013.