Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Granloholm – en pärla i Sundsvall som inte får förfalla

Sundsvall är i utveckling. Sällan har man sett så mycket projekt rulla igång under en och samma gång, givetvis på gott och ont, men det händer något i stan och man känner att det är på väg framåt. Jättekul!

På sidan av alla byggen runtom i de centrala delarna, så skulle jag vilja se en satsning på några av stadens stadsdelar – Granloholm exempelvis. Jättefin stadsdel med massvis av potential, men det händer liksom ingenting. Det finns ett centrum bestående av pizzeria, mataffär, frisör och kyrka bland annat. Vilket kanske låter helt okej, men det har sett detsamma ut sedan jag bodde i stadsdelen som yngling.

Läs också: Vi vet ju vad som fungerar – så varför rulla ut villamattan Katrinehill i skogen?

För det första så består Granloholm mestadels av bostadsrätter. Varför satsar man inte – återigen och ständigt på tapeten – ännu mer på hyresrätter? Det finns gott om ytor och folk behöver inte ha en skyskrapa eller projekt värdigt en arkitekt från huvudstaden för att vilja, alternativt kunna, bo och leva – tro mig.

Varför inte satsa mer på redan befintliga och orörda gräsytor?

För det andra så är Granloholm ett guldkorn där man har nära till Sidsjön och att Norra berget finns inom ”relativt” nära avstånd. Men, varför inte satsa mer på redan befintliga och orörda gräsytor?

Här kommer centrum på tal. Bygg en park, satsa på något för barnen eller allmänt för folk att kunna träffas och socialisera.

För det tredje, varför har man inte byggt och satsat på exempelvis ett gym eller en plats där man kan träna utomhus? Det finns inget sådant, men jag kan tänka mig att efterfrågan är enorm eftersom man annars måste ta sig mot Bosvedjan eller in till stan.

Potentialen är enorm i Granloholm – låt inte denna pärla förfalla i glömska.

Håll hårt i pralinerna

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel