Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Granlotränarens passning till konkurrenten efter segern: "De tycker det här är jobbigt"

Ondrej Mikes stod för karriärens första hattrick i Superligan och sköt tre blytunga poäng till Granlo BK.
En sjuk hemmatränare i form av Magnus Svensson kunde andas ut – och skickade direkt en passning till bottenkonkurrenten Warberg.
– Jag har pratat med deras tränare, och jag vet att de inte gillar det här läget, säger Svensson.

Granlo BK tog tre tunga poäng hemma mot Karlstad och tog därmed in två poäng på bottenkollegan Warberg som föll mot Linköping efter förlängning.

Läs mer: "Det är krig – den här intensiteten har vi inte haft förut"

Tomas Åhrberg imponerade i målet, Patrik Fransson levererade trippla assist – och tjeckiske landslagsspelaren Ondrej Mikes stod för ett hattrick.

– Första gången jag gör tre mål i SSL. Självklart är jag glad för det, men framför allt är jag glad att jag kunde bidra till laget. Vi hade kniven mot strupen, men jag tycker inte att vi uppträdde stressat, säger Mikes som nu åker iväg för att spela VM-kval med sitt Tjeckien.

Granlotränaren Magnus Svensson var däckad av en förkylning, men fanns med i hemmabåset under segermatchen.

– Jag sov till klockan tre och åkte direkt till samlingen, sedan satt jag och tittade på i båset. Men John (Lehnberg) var fantastisk i coachningen, säger Svensson, som efter segern satte press på bottenkollegan Warberg.

– Jag har pratat med deras tränare och vet att de inte gillar det här läget. De har en stor organisation som har vunnit mycket och de tycker det här är jobbigt på ett annat sätt än vi gör. Vi tycker inte heller det är kul, men har vant oss att spela sådana här matcher, säger Svensson.

Granlo har nu två poäng upp till Sirius ovanför strecket och fyra till Warberg som ligger elva. Sirius har en match mindre spelad och ställs under söndagen mot Mullsjö på hemmaplan.

För Granlos del väntar nu ett matchuppehåll fram till den 14:e februari då laget gästar Pixbo och Superligan går in i en rafflande slutspurt.

– Det blir tufft, men vi tror fortfarande på att vi ska lyckas. Vi har Gävle och Warberg kvar att möta, det blir två väldigt viktiga matcher, säger Ondrej Mikes.

Eller som hans tränare konstaterar:

– Vi har tänkt oss att ha Sirius eller Warberg bakom oss.