Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Granskningen av 436 avtal färdig: "Allvarliga brister som framkommit"

 
Hemliga chefsavtalen i Region Västernorrland
Visa alla artiklar

I juni beslutade regionstyrelsen om en extern granskning av chefsavtal och enskilda avtal. Syftet var att identifiera eventuella brister i enskilda avtal, rutiner eller processer.

I ett pressmeddelande skriver man att under fredagen har granskningen redovisats för styrelsen.

– Det är allvarliga brister som framkommit och det är framför allt om rutiner, efterlevnaden av rutiner samt dokumentation i processerna, säger Jan-Olov Häggström (S) i ett pressmeddelande.

Läs mer: Erik Lövgren om sitt ansvar kring de hemliga chefsavtalen: "Jag gör så gott jag kan”

Eva Andersson (MP) ser allvarligt på de brister som har identifierats och föreslår styrelsen att redan på fredagen besluta om åtgärder.

– Vi kommer föreslå styrelsen att redan på fredag uppdra till regiondirektören att skyndsamt vidta nödvändiga åtgärder utifrån de brister som rapporten redogör för, säger Eva Andersson (MP), ett pressmeddelande.

Även Erik Lövgren (S) vill se åtgärder.

– Det ska vara ordning och reda i offentlig verksamhet. Det här duger givetvis inte och det är därför bra att vi gjort den här granskningen. Det här ska åtgärdas skyndsamt, säger Erik Lövgren (S), i pressmeddelandet.