Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gränskontroller är positivt för vårt fantastiska land

Sverige är ett fantastiskt land att leva i. Både för oss som är födda här och för de som kommer hit. Sverige är möjlighetens land med en bra välfärd och utbildning. I dessa tider med fantastiskt väder och när sommaren har kommit till oss så vill vi gärna inte tänka tillbaka till det som var förra året. Framför allt inte förra hösten.

Då fick vi se välfärdsstaten sättas på prov på riktigt. Vi hade aldrig kunnat gissa att vi skulle får vara med om så stora flyktingvågor som vi då fick se. Men massvis med människor på Centralstationen i Stockholm där människor ville vara med och hjälpa till att ge filtar med mera till flyktingar som kom hit.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Sedan förra hösten så råder det en helt annan migrationspolitik i Sverige med bland annat gränskontroller i Skåne. Dessa gränskontroller infördes för att minska trycket på Sverige och ge ett andrum till svenska myndigheter för att kunna hantera den situation som då hade skapats med de 2 000 flyktingar som varje dag som kom hit till Sverige.

Läs också: Socialdemokraterna förtjänar en rejäl utskällning

Resultatet av den nya migrationspolitiken som Sverige nu har tillämpat har givit oss resultat. I dag är volymerna betydligt lägre än i höstas, vilket är positivt för Sverige i sig. Men ändå vill MUF ha den förra migrationspolitiken som är föråldrad. Behovet av att kontrollera sina gränser har aldrig varit större än nu. För några dagar sedan valde regeringen att förlänga gränskontrollerna till november. Det är bra. Men kommer MUF också inse det positiva med våra gränskontroller och ändra uppfattning?

Robert Barkéus

Ordförande KDU Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel