Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gränspolisen: Vi har följt de regler som finns

Jonas Gulin, chef på gränspolisen i Västernorrland, vill inte gå in på detaljer men säger att man i ärendet följt de regler och rutiner som finns.

I JO-anmälan skriver Annelie Huczkowsky att gränspolisen inte gett Alex ett skriftligt försvarsbeslut, inget offentligt biträde och att beslutet saknar laglig grund. Jonas Gulin dementerar det och säger att reglerna följts, att laglig grund finns för förvar och att polisen har rätt att sätta en person i arrest i väntan på transport till förvar efter beslut från Migrationsverket. Annelie är också kritisk till att Alex inte fick vård.

– Polismyndigheten har och tar ett ansvar för de som sitter i arresten. Det omfattar även ett vårdbehov när situationen kräver det, säger Jonas Gulin och poängterar att den här typen av ärenden är komplicerade.

– Vi gör vårt bästa för att hanteringen ska bli så bra som möjlig och strävar alltid efter att hålla personens värdighet i fokus.