Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gratis bad och träning – så kan vi få friskare pensionärer i Sundsvall

Hallå styrande i Sundsvalls kommun. Med tanke på att allt fler blir äldre och behovet av äldreboenden och äldrevård ökar kanske det vore en bra idé att satsa på friskvård för exempelvis pensionärer över 70–75 år. Varför inte gratis tillgång till bad och träningslokaler?

Är det en lokal valfråga? Nja, tveksamt. Men kanske ändå, med tanke på att till exempel styrketräning med ledare kostar 650 kronor per termin och vattengympa lika mycket så blir det ju en slant om man vill hålla sig i trim och slippa stela leder och allmänt förbättra sin hälsa. Lever man på gränsen eller under existensminimum så kanske man inte har råd med detta.

För Plus-kunder: Yogaboom för stressade 60-plussare: "Det här är framtiden"

Socialt är det också bra och skingrar ensamhet. Det kan kanske bidra till att behovet av äldreboenden och hemtjänst fördröjs, vem vet? Värt att satsa på tycker i alla fall jag.

Fru Johansson

Läs också:

Vi borde jobba mindre – vad är det för vits med utslitna pensionärer som belastar välfärden?

Politikerna behöver vässa sina program för att få med 65-plussarna på tåget

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel