Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gratis buss till alla elever

Annons

Jag tycker att alla elever ska få åka buss gratis. För att vissa elever har kanske inte råd att betala 1–2 bussbiljetter varje dag. En bussbiljett kostar 13 kronor och vi går i skolan fem gånger i veckan. Så då blir det minst 65 kronor i veckan.

Vissa har även inga föräldrar som har tid varje dag att skjutsa sina barn till skolan och hämta. Då får dem gå till skolan eller hem. Vilket kan göra så att dem blir sena till skolan.

Många elever bor inte så nära skolan som andra kanske gör så då måste man vakna väldigt tidigt för att hinna promenera. Då om man är trött och promenerar tar det ännu längre tid att gå till skolan. Vilket gör att man måste vakna tidigare än vad man egentligen behöver. Då är man väldigt trött på skolan.

Eleverna kan även känna sig stressade för att dem inte vill komma försent till skolan och missar frukosten och då kan man inte koncentrera sig på lektionerna. Dessutom blir det billigare för eleverna och föräldrarna om dem får åka gratis.

Ponnyälskaren24

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel