Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Greps med ryggsäck full med stöldgods

Alnöbon hade en ryggsäck full med stöldgods när han greps. Nu åtalas mannen som erkänner att han bröt sig in hos ett företag och stal föremål i jakt på pengar till droger.

Mannen som är i 30-årsåldern åtalas misstänkt för stöld, våldsamt motstånd, olaga intrång och skadegörelse samt ringa narkotikabrott vid två tillfällen. Han har erkänt att han stal saker för cirka 15 000 kronor hos ett företag på Alnö i slutet av november.

I förhören berättar mannen som bor på Alnö att han först gick ut för att få luft den aktuella natten och då plötsligt kom på att han skulle göra ett inbrott. Mannen som är i 30-årsåldern säger också att han var ute efter pengar för att finansiera sitt narkotikamissbruk.

Det olaga intrång och den skadegörelse mannen åtalas för skedde i slutet av december då mannen klippte hål i ett staket och tog sig in på ett företagsområde i Sundsvall. Den gången avslöjades mannen av en vakt som fått larm om intrånget. Mannen har erkänt även de brotten.