Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gröna rondeller skulle lyfta gamla E4

Annons

Den allra enklaste, ganska billiga och kanske också vackraste ombyggnaden av gamla E4 vore väl att göra fina rondeller vid SCA-huset, Sjögatan, Storgatan och Parkgatan/Köpmangatan? Det vill säga att ta bort alla rödljus? Smycka rondellerna fint i mitten, gör övergångsställen hela vägen runt och gör gärna även planteringar mellan syd- och norrgående filer.

Trafiken skulle flyta hela tiden, det skulle inte vara några stopp för rödljus och gångtrafikanterna kan lätt ta sig över vid alla övergångsställen. Fungerar ju perfekt vid Norrmalm/Skolhusallén. Men det kanske både är för enkelt och billigt för de som bestämmer? Inga problem för utryckningsfordon när de behöver passera blir det heller. Det skulle kunna bli precis hur fint som helst med gröna fina rondeller som under sommaren har vackra planteringar och under vintern kanske fina ljusuppsättningar.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Tant Åsikt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel