Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grönborg på hörnet har slagit upp portarna: "Har väntat på att det ska öppna"

Nu har restaurang Grönborg på hörnet öppnat för allmänheten. Lunchgäster från arbetsplatser över gatan och studenter kom till premiären.
– Det har spridit sig väldigt snabbt, säger Christian Hansson, vd för Sundsvalls studenters kårhus.

Sundsvalls studenters kårhus har flyttat till Storgatan 73. Vid nyöppningen fylldes lokalerna med hungriga studenter och Sundsvallsbor som hade tagit sig till Grönborg på hörnet.

Läs också: Premiär på måndag – då öppnar nya restaurang Grönborg på hörnet

Kårhuset har flyttat från Köpmangatan för att komma närmare studenterna och för att kunna erbjuda mat till personer utanför universitetet.

– Vi öppnar upp för allmänheten eftersom det finns ett behov i den här delen av stan, säger Christian Hansson, vd för Kårhuset.

Lokalerna rymmer 124 sittande gäster men det finns även möjlighet att fylla upp till 450–500 platser vid större evenemang. Christian Hansson säger att många företag har bokat upp för fika och mat.

– Det har spridit sig väldigt snabbt så det känns jättekul, säger han.

Läs också: Nytt kafé öppnar på Storgatan – slår upp dörrarna i augusti

Menyn har utökats och till luncherna är det tänkt att det ska finnas husmanskost, en kötträtt, en fiskrätt och en vegetarisk rätt för gästerna att kunna välja mellan.

Något som också är nytt är att det kommer finnas en lättare frukostbuffé varje vardag mellan halv åtta och halv tio på morgonen, med start på måndag.

– Man börjar ju ofta rätt tidigt och då kan det vara bra att ta någonting att äta innan om man inte har något hemma som man är sugen på, säger Linnea Eriksson som studerar sitt fjärde år på Mittuniversitetet.

Sedan tidigare finns bland annat restaurang Åkroken och ett par pizzerior i området men nu har alltså folk som rör sig runt universitetet ännu mer att välja på.

– Det känns jätteroligt med ett till lunchställe här nära skolan. Det är ganska långt till stan så det blir ju alltid att man har matlåda eller äter på den andra restaurangen, säger Linnea Eriksson.

– Vi har saknat en riktig restaurang och har väntat på att den här ska öppnas, säger Ulrika Andreasson, som arbetar på andra sidan gatan och äter sin första lunch på Grönborg.

Läs också: Sista kvällen på kårhuset – nya lokaler i Grönborg till hösten