Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guide Michelin: Jämtländsk restaurang först utanför storstäderna med två stjärnor

Jämtländska Fäviken Magasinet får två stjärnor i senaste upplagan av Guide Michelin. Det är första svenska restaurangen utanför Stockholm som belönas med två stjärnor.
Nu kan dessutom Borgholm, Växjö och Tomelilla stoltsera med stjärnmärkta restauranger.

Annons

I fjol fick Malmö sina första stjärnor i den prestigefyllda guiden. I år blickar däckfabrikanten Michelin ut även mot mindre orter i Norden. Som mot Järpen, där Fäviken Magasinet nu kan skryta med sina två stjärnor.

"Fäviken Magasinet erbjuder en unik matupplevelse i en idyllisk miljö i ett avlägset område. Matlagningen är mycket säker och har ett tydligt ursprung från sin omgivning", säger Rebecca Burr, chefredaktör för den nordiska upplagan, i ett pressmeddelande.

Även Hotel Borgholm, PM & Vänner i Växjö och Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås i Tomelilla får varsin stjärna. Nya stjärnor i Sverige fick även Sushi Sho i Stockholm och Upper House i Göteborg.

Samtidigt fick både Norge och Danmark sina första trestjärniga restauranger, den högsta nivån i guiden: Maaemo i Oslo och Geranium i Köpenhamn.

– Man kan säga att det är ett rekordår för den nordiska regionen, sade Michael Ellis, direktör för Guide Michelin när han presenterade årets upplaga i en webbsänd presskonferens i Köpenhamn.