Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gullfibers förre chef har somnat in – minnesord över Bengt Ericsson

Vår vän Bengt Ericsson, Sundsvall, har avlidit i en ålder av 83 år.

Han efterlämnar hustrun Berit, född Bäckström, och barnen Lars och Maria med familjer.

Bengt föddes och växte upp i Göteborg. Tog realexamen på Östra real 1953, anställdes på Götaverken och studerade till ingenjör. Militärtjänsten gjorde han vid fallskärmsjägarna i Karlsborg och genomgick även officersutbildning. Han höll under hela livet nära kontakt med sina kurskamrater från Fallskärmsjägarskolan. Första hälften av 1960-talet arbetade Bengt på Volvo Flygmotor i Trollhättan, för att 1966 flytta till Skåne där han fått anställning på Gullfiber. Familjen flyttade 1970 till Söråker utanför Sundsvall, där Bengt blivit ansvarig för företagets fabrik. I början av 80-talet övertog han en grupp företag inom verkstadsindustrin i Sundsvall och ledde företagens verksamhet till sin pensionering.

Vi har känt Bengt sedan våra tidiga tonår i slutet av 40- och början av femtiotalet. Från början var vi många i ”gänget”, men snart utvecklades en närmare vänskap mellan sex av oss ”grabbar”, en vänskap som bestått under hela livet. Under 50-talet och början av 60-talet träffade vi alla våra respektive blivande fruar, gifte oss, fick barn och flyttade till olika orter i landet. Kontakterna blev naturligt nog mindre frekventa, men upphörde aldrig.

1995 skulle en av oss fira sin 60-årsdag. Vi andra beslutade att ordna en överraskningsfest och vi samlades alla. Det blev en lyckad afton och vi fann att vi kunde ta vid där vi skilts åt. Vi beslöt att träffas snart igen och så har skett varje år. En av oss är bosatt i USA och vi enades att vi någon gång skulle träffas där, vilket vi gjorde 1998 och veckan där blev för oss alla ett oförglömligt minne. Senast vi sågs var den 14 september i år, då Bengt inbjudit till middag på sitt fina sommarställe på Flatön i Bohusläns vackra skärgård. Bengt trakterade oss med en – som alltid - fantastisk måltid.

Vi har alla mist en vän, som betytt mycket för oss, men även för många andra. Vi kommer att minnas honom med glädje, men också med stor saknad.

Carl-Axel och Britt Cederstav, Stig och Birgitta Dellborg, Runo och Inga-Britt Jansson, Ulf och Inga-Lill Mattsson samt Karlerik Vedin och Ann-Marie Hansson