Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunhild Carling vill jamma med ungdomar

Snart är Gunhild Carling tillbaka i Sundsvall.
Den här gången samarbetar hon med musikelever från stan.
– Jag älskar att inspirera unga att spela och jamma, säger Gunhild Carling.

Gunhild Carling har varit i Sundsvall att flertal gånger de senaste åren. Både med sina egna projekt och med Christer Sjögren.

Den 30 januari kommer hon med sin nya varietéshow till Tonhallen.

Men den här gången har hon ett helt nytt inslag på scenen. Gunhild Carling vill ge 25 musikelever chansen att gästspela på hennes storbandskonsert.

– Jag vet att tonåriga musikelever ibland lockas av andra intressen. Men häftiga konserter och gemensam spelglädje är nyckeln för att bibehålla musikintresset. Sånt är viktigt och jag vill gärna bidra, säger Gunhild Carling.

"Let´s Dance"-stjärnan Gunhild Carling har många strängar på sin lyra. Hon behärskar ett flertal instrument, sjunger, dansar och är känd för att överraska på scen. Tillsammans med sin orkester, Carling Big Band, åker hon på en omfattande turné i januari. Ett gemensamt paradnummer med musikeleverna är målsättningen på konserten.

– Jag älskar att inspirera barn och unga att spela och jamma jazz. I år planerar jag ett pangnummer, en riktig New Orleans-parad, där en massa unga får medverka på scenen och verkligen ta ut svängarna, säger Gunhild Carling.

– Konserten innehåller även dans, stepp, jonglering och akrobatik. Och rena överraskningar. Jag har mycket planer och mycket trådar som jag ska få ihop till ett och samma tillfälle, säger Gunhild Carling.

I höstas tillbringade hon tid i New York, där hon repeterade inför en av fjolårets stora konserter som var en del av Frank Sinatras 100-årsjubileum. Vitt skilda artister, däribland Bob Dylan, skulle ge sin version av Sinatras musikarv under det pågående året. Den 7 december var det Gunhild Carlings tur att ge en konsert på Manhattan tillsammans med The Swingadelics, storbandet som hon lirade med i Central Park förra våren. Den spelningen blev en succé med 10 000 besökare.