Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunilla Molin (M): Viktigt för Sundsvall är viktigt för invånarna – det ska vi satsa på

Det är bra och mycket viktigt för Sundsvall att så många partier som möjligt engagerar sig i de frågor som Sundsvalls medborgare tycker är viktiga. Jag fortsätter oförtrutet kampen för de frågor som jag jobbat hårt för hela tiden.

Gamla E4, väg 562 förbi kasinot, ska fortsatt vara tvåfilig, i stället för den enfiliga väg som nu ska byggas. Bilen är det färdmedel vi använder mest, och vi måste fortsatt kunna komma fram. Att vi har ett vägunderhåll som är beklagligt misskött i underhåll, där fortsätter jag kampen för extra medel.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

När det gäller frågan om Stora torget i Sundsvall, så hade majoriteten bestämt att det skulle byggas om för över 40 miljoner, vilket i princip endast skulle räcka till stenläggning. Tack vare hårt arbete, tillsammans med en kraftfull opinion, kunde det projektet läggas i malpåse.

Sundsvall ska bygga en ny Storbro, Skolhusallén. Ingen kostnadsberäkning finns i dagsläget från majoriteten, men man tänker ändå riva den nästa år. Jag vill att det ska finnas en konsekvensanalys och en kostnadsberäkning innan det projektet sätter igång. Ni medborgare i Sundsvall kanske tycker att det är viktigare att vi använder cirka 100 miljoner till något bättre än en ny bro?

Jag jobbar också för frågor som är viktiga för oss i Sundsvall, fast i ett lite mindre perspektiv, exempelvis nödvändigheten av att bevara kommundelsbaden. Kubenbadet är mycket viktigt för många barnfamiljer som kanske inte har råd att betala inträde på Himlabadet.

Jag jobbar för att vårt vackra Sundsvall ska bevaras. Stenstaden, som är "juvelen i kronan", är en stor kulturskatt som måste finnas kvar intakt. Jag är mycket nöjd med att hårt arbete i samklang med opinionen lyckades hindra majoriteten från att bygga ett höghus vid vårt vackra torg.

Jag känner nu en oro över hur planerna på byggnationen av det nya hotellet på kvarteret Noten kommer se ut. Vi moderater anser att det är mycket viktigt att värna våra duktiga exploatörer, det är viktigt för Sundsvall att exploatörer vill och kan bygga hos oss. Men kommer man uppleva det nya hotellet som ett nytt "Bolagsverket"?

Vårt city ska vara ett levande centrum, med handel och bostäder. Alla trafikslag är viktiga för vår handel och för att kunna bo: bil, buss, cyklar och gående. De turister som kommer till Sundsvall måste få känna av vårt goda värdskap, exempelvis måste husbilar och husvagnar ha en central uppställningsplats. De turistbussar som kommer till Sundsvall måste ha möjlighet att parkera centralt. Bilen tar utrymme i infrastrukturen, det kommer den fortsatt göra, därför behövs mer och fler parkeringsytor på strategiska platser. Det nya Resecentrum vi ska bygga kommer vara viktigt för att våra tillresta gäster ska hitta dit de ska, med buss, gåendes eller med andra trafikslag.

Vi i Sundsvall behöver bostäder till alla, det innebär inte bara bostadsrättslägenheter och villor, utan även att det byggs fler hyreslägenheter. Vårt kommunala bostadsbolag Mitthem har kommit igång lite försiktigt med några hyreshus, men jag välkomnar externa aktörer att också i större utsträckning bygga hyreslägenheter.

Gunilla Molin (M)

Gruppledare stadsbyggnadsnämnden

Läs även:

Hundratusentals unga står utan bostad och integrationen försenas – det måste byggas fler hyresrätter

S, V och C: Våra äldre förtjänar en trygg ålderdom – nu stärks bemanningen

L: Vi ställer krav för att vi bryr oss – inte för att närma oss SD

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel