Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunnar kom med sista planet

Gunnar Almberg från Sundsvall kom med det sista planet som lyfte från flygplatsen i Bangkok på tisdagen.
På flygplatsen såg allt ut som vanligt så det var först när vi kom hem som vi fick veta vad som hade hänt, säger Gunnar Almberg.

Egentligen skulle Gunnar Almberg flyga hem redan under natten mot tisdagen men snöovädret på Arlanda försenade hemresan.

Vi placerades på hotell över natten och tidigt på tisdag morgon, lokal tid, skulle vi åka buss till flygplatsen men då stod flera hundra poliser och spärrade vägen. Busschauffören lyckades förhandla oss igenom spärren, säger Gunnar Almberg.

Då förstod han inte vad det handlade om.

Nej jag märkte inte av några oroligheter under tiden jag var i Thailand och det kom inte ut någon information heller. Inne på flyplatsen såg också allt normalt ut. Det var först när vi landade i Sverige som vi fick veta att vi faktiskt kommit med det sista planet som kunnat lämna flygplatsen. Så nu känns det skönt att ha kommit hem, säger Gunnar Almberg.

Mellan 2 000 och 3 000 människor har suttit på den stängda internationella flygplatsen sedan den stormades av regeringsfientliga demonstranterna på tisdagen.