Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guns N' Roses återförenas i april

Den senaste tidens rykten visade sig stämma – hårdrocksbandet Guns N' Roses ska återförenas i vår för två spelningar på Coachella-festivalen i Kalifornien.

Coachella-festivalen arrangeras två helger i rad, och bandet ska enligt sin hemsida uppträda den 16 och 23 april.

Bandet väntas uppträda i sin originalsättning, och detta blir första gången sångaren Axl Rose och gitarristen Slash står på scen tillsammans sedan 1993. Guns N' Roses fortsatt spela även på senare år, men då utan Slash som under lång tid sagt att han inte kan samarbeta med Rose.

Rykten om bandets återförening har florerat en tid. Under julhelgen uppdaterade bandet logotypen på sin officiella hemsida till den klassiska med rosor och revolvrar.

I somras sade Slash i en amerikansk intervju att han skulle vilja återförenas med sina gamla kollegor, och det spekulerades i om han och Axl Rose börjat prata med varandra efter flera års osämja. Gitarristen Richard Fortus har även uppgett för en fransk tidning att gruppen har nytt material nog för "två eller tre album".

Guns N' Roses debuterade 1987 med "Appetite for destruction", som sålt 18 miljoner exemplar bara i USA. Senaste albumet "Chinese democracy" – det enda under de senaste två decennierna – spelades dock in utan Slash. Bland gruppens hits finns låtar som "Welcome to the jungle" och "Paradise city".

När bandet valdes in i Rock and roll hall of fame 2011 hoppades många att de skulle återförenas för ett framträdande – men Axl Rose valde att inte närvara.

Samtidigt står det också klart att New York-gruppen LCD Soundsystem kommer att återförenas för Coachella-festivalen i april. Bandet, bland annat känt för låten "Daft Punk is playing at my house", splittrades 2011. (TT-AFP)