Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gustaf Norén: "Jag kommer att samarbeta med Björn igen"

Våren 2015 gick Mando Diao och Gustaf Norén skilda världar. Nu avslöjar Norén i podden "60 minuter" att det var under inspelningen av filmen "She's wild again tonight" som han fick en annan syn på sig själv och bandet vilket gjorde att han lämnade.
– Det var jätteavgörande för mitt liv. Jag fick nog och orkade inte med musikbranschen som jag känner den efter att ha satt mig in i pjäsen. Så jävlar vilket jordskalv det blev i mitt liv. Jag kommer aldrig se den filmen kan jag säga, över min döda kropp, säger Gustaf Norén.

I Expressen Kulturs podcast "60 minuter" intervjuas Gustaf Norén av journalisten Eric Schüldt om Kristian Gidlund, att stå på scenen, sitt utseende, sin roll i filmen "She's wild again tonight" och uppbrottet med de andra i bandet Mando Diao.

Han berättar hur han på ett möte med bandet, samtidigt som han höll på att spela in filmen, reste sig upp och lämnade rummet när de inte såg likadant på bandets roll. Bland annat ville han göra bandets musik tillgänglig för streaming gratis på deras hemsida.

Se tv-klipp: Gustaf Norén förklara problemen med Mando Diao

Men han stänger inte dörren för framtida musicerande med parhästen Björn Dixgård.

– Jag kommer att samarbeta med Björn och jag kommer att sjunga med Björn igen, för det har inget med saken att göra, säger Gustaf i podden.

Norén om sitt utseende:

– Jag mådde superdåligt varje dag över att jag inte såg ut som en rockstjärna. Ingen människa på jorden har mått så dåligt som jag över att inte se ut som en rockstjärna.

... om att spela live:

– Jag tycker inte om liveindustrin på många olika sätt. Jag tycker att det är en smärta att spela live. Det finns någon form av människohandelaktigt i det, en väldigt stark känsla av prostitution.

...om Kristian Gidlund och religion:

– Jag hade jättemycket inre samtal med gud när Kristian var sjuk, och han blev ju också frisk tillslut. Men sen när Kristian dog var det inte gud jag ändrade syn på, det var döden jag ändrade på, begreppet döden.

... om sin kultursyn:

– Inom kultur ska du vara så jävla sexuellt utlevande som det bara går. Du ska ju ligga med alla hela tiden, du ska ha alla sexualiteter som du kan, du ska ligga med vartenda väsen som går att ligga med hela tiden. Det är poängen med kultur, kulturens inre väsen är knullandet.

Lyssna på hela intervjun med Gustaf Norén här.

Mer om Norén och "She's wild again tonight":

Se trailern till "She's wild again tonight" med Gustaf Norén

Filmerna Tjuvheder och She's wild again tonight visas i Dalarna

Gustaf Norén berättar om sin roll i filmen - vill inte se klippet själv.

Mer om Mando Diaos splittring här:

Gustaf Norén föreläste på Peace & Love

Gustaf Norén talar ut om skandalintervjun.

Mando Diao splittras

TV: Här förklarar Gustaf Norén problemen med Mando Diao