Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Xerxes Ekman SM-bronsvinnare i truppgymnastik

Det blev ett SM-brons i truppgymnastik för Gefle GF. Med i truppen fanns Sundsvallsgymnasten Xerxes Ekman. "Det var riktigt roligt att vara med", säger Xerxes Ekman.

Annons

Under SM-veckan 2015 tog Gefle GF guld tillsammans med Västerås GF. Främst i bild syns Sundsvallsgymnasten Ted Branteryd.

När SM i truppgymnastik genomfördes i helgen fick Gefle GF och Sundsvallsgymnasten Xerxes Ekman med sig ett brons hem. På första plats i mixedklassen placerade sig Brommagymnasterna, föjt av Lugi GF.

– Det kändes bra under tävlingen. Det gick riktigt bra när vi hade förträning, men på tävlingen gick det inte som vi hade planerat, säger Xerxes Ekman.

Läs mer: "Målet är att försvara guldet från förra året".

Inför årets SM såg upplägget för Gefle GF annorlunda ut jämfört med tidigare år. Skillnad i år var att de hade ett helt eget lag. Tidigare har de deltagit och vunnit SM-guld i samarbeten med Uppsala och Västerås.

– Det kändes mycket bättre att enbart tävla med Gefle GF i år. Vi har en bättre sammanhållning och känns som ett bättre lag. Det är mycket bättre stämning i laget.

Xerxes Ekman var även med under SM-veckan 2015. Nytt för i år var att Gefle GF hade ett helt eget lag och inte tävlade tillsammans med Västerås.

Tidigare år har han fått åka ända ner till Västerås för att träna inför SM. I år har han enbart behövt åka till Gävle.

– Det har varit mycket lättare att bara åka till Gävle. Det var rätt jobbigt att pendla hela vägen till Västerås.

Läs mer: Sundsvallsgymnasten bakom årets gymnastikförening.

När SM-veckan genomfördes i Sundsvall förra året kom Gefle GF/Västerås GF på första plats och försvarade därmed guldet från tidigare år.

– Under årets SM kändes det som att det gick ganska fort när man väl stod på golvet. Allt gick fort. Det kändes som att man inte hann tänka och därför kände man sig inte riktigt förberedd. Det var inte samma känsla som förra året.

Målet inför nästa års SM är klart. Då går de för guld.

Gefle GF kom till SM för att försvara sitt guld från 2015. Men i år fick de alltså nöja sig med ett brons.

– Lagen vi körde mot var duktiga. De körde ganska lätta varv, men de var stilrena. Vi gick på svåra varv och hade några fall.

Inför nästa års SM är det ingen tvekan om vad som är det huvudsakliga målet.

– Om man tänker på hur det såg ut på tävlingen är det ett guld vi ska ha. Nästa år ska vi visa att det är vi som ska ta guldet, säger Xerxes Ekman.

Mer läsning

Annons