Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gymnastiktränare anmäls för flera års trakasserier: "Har förstört livet för flera"

En gymnastiktränare i Västernorrland anmäls nu till Diskrimineringsombudsmannen, DO, efter att enligt ordföranden i gymnastikföreningen, ha förstört både gymnasters och deras föräldrars liv genom trakasserier.

Trakasserierna ska ha börjat 2014 och pågått fram till 2016. De ska ha bestått i nedlåtande kommentarer om gymnasternas vikt, utseende och sätt att vara, enligt ordföranden i gymnastikföreningen.

Hon skriver också att tränaren har hållit kvar sina elever efter träningstid så att jobb och skola blivit lidande, samt fått flera av dem att känna att de inte vill leva längre. Även ätstörningar ska ha drabbat några av gymnasterna som en konsekvens av tränarens kränkningar.

Gymnastiktränaren har tidigare anmälts av Gymnastikförbundet för trakasserier, men anmälan har lagts ned av polisen.

Anmälaren skriver till DO att tränaren har förstört flera gymnasters och föräldrars liv.

Tränaren är i dag verksam i en annan förening och Gymnastikförbundets generalsekreterare, Johan Fyrberg, har meddelat att förbundet inte har förtroende för tränaren längre.

Johan Fyrberg berättar också att Svenska Gymnastikförbundet har polisanmält totalt fyra olika fall sedan han tillträdde på posten som generalsekreterare i januari 2015.

FLER NYHETER:

SAS säger upp avtal med Nextjet – utfärdade biljetter kan återbetalas

För Plus-kunder: Stiftsanställd jagar på arrende som inte hyrs ut – "tillfällig lösning" har fortsatt år efter år

Ulvön har fått en ny lokalkändis – älgen Erika har till och med fått en öl uppkallad efter sig

För Plus-kunder: Kanelbullens dag är här – så gör du bullarna härligt mjuka och goda