Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gynnings okända satsning i Sundsvall – Alnöbon Camilla ligger bakom framgången

Nu gör hon det igen. Entreprenörsgeniet Camilla Falgén från Alnö ser till att Carolina Gynnings konst hittar nya vägar till konsumenterna. Gynning Designs huvudkontor och lager har just intagits i Sundsvall.
– På två år har inredningsföretaget gått från en omsättning på en miljon kronor till 17,2, säger Camilla Falgén.

För många år sedan var hon med och lade grunden till smyckedesignern Efva Attlings framgångssaga. Men efter tio år hoppade Camilla Falgén av och sålde sin andel i företaget.

Nu gör hon en ny, liknande resa tillsammans med konstnären, designern och författaren Carolina Gynning. Gynning design har sedan några veckor tillbaka sitt huvudkontor och lager i Sundsvall och där verkar Camilla Falgén tillsammans med tre anställda.

Läs även: Jag håller mig i bakgrunden.

– Det började med att jag för två och ett halvt år sedan fick ett samtal från Carolina. Hon ville utveckla sitt designföretag och behövde en vd. Jag åkte ner och träffade henne och vi kände direkt att allting stämde. Jag gick in som delägare och på den vägen är det, förklarar Camilla Falgén.

Läs även: Camillas bling för hästar.

I de 300 kvadratmeter stora lokalerna sjuder det av aktivitet. För tre veckor sedan påbörjades inflyttningen och nu rullar både beställningar och varor in.

När Camilla kom in i bolaget fanns det ett fåtal produkter till försäljning, fyra olika kuddmodeller, två olika sorters brickor och några champagneglas. Nu finns det mellan 150 och 200 sorters varor och även ekonomiskt talar siffrorna sitt tydliga språk.

– The sky is the limit, säger hon och skrattar.

Vid frågan om vad som är nästa lansering blir hon hemlighetsfull.

– Vi vill nå ut och är överraskningarnas kvinnor. Vi tittar på en del andra branscher, blir det kryptiska svaret.

Att huvudkontoret skulle förläggas i Sundsvall har länge varit planen.

– Jag vill gärna ha det på mitt sätt och flyttar inte, säger Camilla som har en hästgård vid vattnet på Alnö.

När det gäller sin parhäst på arbetet är hon full av beundran.

– Carolina är den mest fascinerande människan jag har stött på. Hon är varm och väldigt empatisk och sätter gärna sig själv åt sidan. Hon är också väldigt jordad och älskar djur, precis som jag.

Läs även: Gynning – en orädd ego girl.

Camillas två hundar svansar hemtamt omkring i kontors- och lagerlokalerna. Det finns redan planer på att mer ytor ska tas i anspråk och när det gäller nästa års omsättning tror hon på en stark ökning.

– Jag gissar på 30-40 procent, säger hon.

Camilla Falgén är tacksam och lycklig över att få användning för sina kunskaper igen, inom ett område som hon har jobbat i sedan hon var 18 år. Hårt arbete, mycket driv och ödmjukhet, tycker hon är nyckeln till framgång

– Jag är full av i déer. Det här är min grej, säger hon.