Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haag, Nilsson och Kalla bäst i sina kvartsfinalsheat i Ruka – fem svenska damer vidare till semi

Kvartsfinalerna i sprint i Ruka innebar svensk succé på damsidan. Fem svenskar gick vidare, och både Haag och Kalla gick först i mål i sina respektive heat.

I damernas sprintkvartsfinaler var det svenskar i varje heat. I det första heatet fanns Hanna Falk, som slutade på en tredje plats och därmed hade chans att gå vidare på tid, något som sprack redan efter det andra kvartsfinalheatet.

– Jag är riktigt förbannad nu, jag har mer i kroppen än så här, säger en besviken Hanna Falk i SVT:s sändning efter loppet.

I det andra heatet tog Charlotte Kalla ledningen tidigt, och trots att hon var hårt jagad ända in på upploppet tog hon förstaplatsen och tog sig därmed vidare till semifinal. Anna Dyvik däremot som åkte i samma heat däremot, lyckades inte ta sig vidare i det snabba loppet och slutade på en femteplats.

Både Anna Haag och Ida Ingemarsdotter åkte i det tredje heatet, och Ida Ingemardsdotter tog snart ledningen i loppet. Inledningen var inte lika stark för Anna Haag, men på upploppet tog sig Haag uppåt och heatet slutade med att Anna Haag gick om Ingemarsdotter. De båda svenskorna gick därmed vidare från heatet.

Också i det fjärde heatet fanns det två svenskar, där Linn Sömskar och Jonna Sundling deltog, och Linn Sömskar tog sig vidare från sitt heat.

I det sista heatet återfanns Stina Nilsson och Evelina Settlin. Inledningsvis i heatet låg båda svenskorna först. Settlin tappade efter ett tag, medan Stina Nilsson kunde dra ifrån och även hon vann sitt heat, och var snabbast av alla. Settlin däremot kom på en tredjeplats, men lyckades inte ta lucky loser-platsen.

Läs också: Svenskarna vidare i sprinten – norska stjärnorna utslagna

För Plus-kunder: Petersson efter svenskarnas tunga fall i VC-premiären: "Gick för långsamt"

För Plus-kunder: Björgen efter fiaskostarten i Ruka: "Vi måste utvärdera med vallateamet"