Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håkan Hellström nobbar storbolaget Virgin för polarna på Whoa Dad

Håkan Hellström bryter med skivbolaget Virgin och skriver på för nystartade Göteborgsbolaget Whoa Dad. Enligt ett pressmeddelande är det just "alternativet till storbolagssfären" som lockat över Hellström.

Annons

"Whoa Dad är mina kompisar och finns alldeles runt hörnet där jag bor", säger Håkan Hellström.

Det är dock inte första gången Hellström samarbetar med bolaget – 2014 gav de ut liveskivan "Håkan boma ye" från den historiska spelningen på Ullevi samma år.

Skivbolagsbytet indikerar att ett nytt album är i görningen, men Whoa Dad nöjer sig med att konstatera att man "inlett ett nära och långt samarbete".

Håkan Hellström har, förutom på Virgin, tidigare gett ut skivor på EMI/Universal. Han har också varit kopplad till Dolores Recordings, som 2000, samma år Håkan Hellström släppte sitt debutalbum, köptes upp av Virgin. Bakom Dolores stod Isse Samie, som även driver Whoa Dad. Det gör också Klas Lunding, som startade Stranded Rekords. (TT)