Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häktad för grov stöld av 87-årig kvinnas handväska

Den unge man i 20-årsåldern som i tisdags stal handväskan av en 87 år gammal dam, som hade den liggande i sin rullator, häktades på onsdagen.

Annons

"Ge mig väskan" var vad han skrek innan han ryckte åt sig den och försvann och lämnade henne svårt chockad.

Vid förhandlingen i tingsrätten berättade han att han tagit 240 kronor ur plånboken och sedan dumpat den och handväskan. Pengarna hade han använt till att köpa narkotika för. Polisen återfann det stulna förutom pengarna.

Han fastnade senare på bild av en övervakningskamera i en matbutik och tack vare vittnesuppgifter kunde polisen fastställa att det rörde sig om samma person.

Vid förhandlingen erkände han gärningen men motsatte sig häktning.

Hans ombud Nils Hansson menade att det inte borde bedömas som grov stöld eftersom han inte hade ryckt väskan från den 87-åriga kvinnan utan bara tagit den.

Den uppfattningen delade inte rättens ordförande utan gärningsmannen häktades på sannolika skäl misstänkt för grov stöld.

Trots att gärningsmannen är så ung förekommer han åtta gånger tidigare i belastningsregistret. Han dömdes senast i fjol vår för stöld och tre butiksrån till skyddstillsyn med särskild behandling. Det blev problem och domen omvandlades till ett fängelsestraff på ett år och en månad.

Åtal ska vara väckt den 21 oktober.