Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häktade för människorov, grov våldtäkt och misshandel

En yngre kvinna och en man har häktats misstänkta för människorov, grov våldtäkt och grov misshandel.
Kvinnan är misstänkt för medhjälp till de båda sistnämnda anklagelserna. Båda förnekar brott.

– Hon förnekar all inblandning och har lämnat en berättelse som jag tycker ska godtas, sa kvinnans offentliga försvarare, Ulf Karström, före förhandlingen.

Men tingsrätten delade inte hans uppfattning utan gick på åklagarens linje när hon framlagt sin bevisning.

Kvinnan häktades på torsdagen för att det finns risk för att hon avviker, undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen eller fortsätter med brottslig verksamhet om hon försätts på fri fot. Det är inte heller föreskrivet lindrigare straff än två års fängelse för människorov.

Kammaråklagare Christina Edlund Nilssons yrkande om att kvinnan skulle häktas med restriktioner bifölls också av rätten. Det yrkades även att hon ska utvisas.

Mannen häktades på samma grunder som kvinnan. Han är på sannolika skäl misstänkt för samtliga anklagelser och ska genomgå en liten rättspsykiatrisk undersökning. Även för honom yrkade åklagaren på utvisning.

– Han var besviken över att han blev häktad, han säger ju att han är oskyldig, sa hans offentliga försvarare, Jakob Machuca, efter förhandlingen.

Åklagaren vill i nuläget inte säga något om vad som har inträffat utan hänvisar till förundersökningssekretess.

Brotten de anklagas för ska ha skett tidigare i mars i Timrå kommun. De misstänkta anhölls i sin frånvaro fem dagar senare och båda greps inom en halvtimme efter det beslutet.

Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar. Åtal ska vara väckt senast den 7 april.