Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häktas för hot och misshandel – tidigare dömd för grov våldtäkt mot samma kvinna

En Sundsvallsbo i 35-årsåldern har häktats misstänkt för olaga hot och misshandel mot en kvinna. Mannen är sedan tidigare dömd för grov våldtäkt mot samma person.

I början av 2000-talet avtjänade mannen ett långt fängelsestraff efter att ha våldtagit sin dåvarande flickvän. Den 17 december i år häktades mannen på nytt. Häktningsframställan gällde grov kvinnofridskränkning mot samma kvinna och brotten ska ha begåtts under tre månader, fram till den 1 december. Men tingsrätten valde att häkta mannen för misshandel och olaga hot.

Häktningen skedde bakom stängda dörrar och polisen är förtegen på grund av utredsningssekretess.

– Men det här är djupt tragiskt, inte minst för att han tidigare har gjort henne väldigt illa, säger en person med insyn i fallet.

Mannen har ett digert brottsligt förflutet.

I december i fjol dömdes han till ett års fängelse för bland annat grovt olaga hot, grov stöld, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott.