Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hålen som ska fyllas

Mångsidige ex-Gaisaren Bobbie Friberg da Cruz kan bli aktuell som Billy Berntssons ersättare till nästa år.

– Det är en spelare jag gillar, men vi har inte satt någon priolista än, säger Sören Åkeby.

Samtidigt medger Cain Dotson att man även tittar på Örgrytes spelare som i vissa fall kan få lämna gratis efter klubbens ekonomiska kris.

Just nu pågår arbetet med att sammanställa en budget för nästa säsong – samtidigt som man ser över spelartruppen.

Där finns framför allt två hål att fylla efter att Hannes Sigurdsson och Billy Berntsson lämnar Sundsvall.

ST-sport har redan berättat att GIF vill värva Brages anfallare Johan Eklund efter Sigurdsson.

Billy Berntssons ersättare kan bli förre Gaisspelaren Bobbie Friberg da Cruz.

28-åringen, med mängder av allsvensk rutin från tiden i Gais, tillhör danska Randers till och med 2012. Han har dock haft svårt att övertyga i den danska mittenklubben och var i år utlånad till norska Kongsvinger.

Där gick det bättre, men den norska klubben hade inte råd att utnyttja den utköpsklausul som fanns i kontraktet. Att det fanns en klausul pekar ändå på att Randers är villiga att sälja.

Sören Åkeby gillar Friberg da Cruz, som kan användas även på mittfältet, och ville värva honom redan när Åkeby var i Ålesund.

– Men han hade en skadebild då som inte var den bästa, säger GIF-tränaren.

– Men det är en fin fotbollsspelare och jag kan inte förstå att han inte platsat i Randers. Det gör mig lite orolig. Vi har pratat om honom, men jag är inte riktigt uppdaterad på hans säsong och vi har inte heller satt upp någon priolista än.

Det gör man först efter att man sammanfattat säsongen. Ett arbete som pågår just nu.

Kan han bli intressant för GIF Sundsvall till nästa år?

– Alla duktiga spelare är intressanta och vi är öppna för alla förslag. Men sen ska man inte glömma att vi tror mycket på Robban Lundström som jag ser främst som ytterback. Samtidigt behöver man alltid ha två ytterbackar.

Bobbie Friberg da Cruz är god vän med Tommy Naurin och stänger inte dörren för spel i vare sig Superettan eller GIF Sundsvall.

– Jag känner Tommy väldigt bra och skulle inte ha några problem att spela i Sundsvall, säger Friberg da Cruz från sin semester i Barcelona.

– Men jag har inte hört något från någon klubb än. Och allt beror på hur det ligger till med min danska klubb och där vet jag inte var jag står.

Fortsättning lär följa.

GIF:s sportchef Cain Dotson säger att man i slutet av nästa vecka borde ha en ganska klar bild av budgeten till nästa säsong.

Därefter kan man börja agera.

– De vi ska peta in ska gå rakt in i truppen och vara av dignitet, säger Dotson.

Han medger att man även tittar på eventuella nyförvärv hos Örgryte – där flera spelare kan få lämna gratis med tanke på klubbens svåra ekonomiska situation.

– Det vore dumt att säga något annat. Från början var ingen aktuell, men vi har väldigt god koll på vilka som finns där.

Som mittfältaren Sebastian Johansson, tidigare i IFK Göteborg, Halmstad och Turkiet, om Nuri Mustafi säljs.

– Vi vet vilka som är där.